Alles over implantologie

Is een eigen tand of kies verloren gegaan? Of is die er nooit geweest? Een implantaat is dan dikwijls een goede oplossing. Implantaten bieden ook uitkomst bij problemen met een
kunstgebit of een plaatje dat ‘vreemd’ blijft aanvoelen. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die wordt vastgeschroefd in uw kaakbot. Het implantaat groeit in de kaak vast en voelt daardoor heel natuurlijk aan.

 

Veel mogelijkheden

Vroeger werden implantaten alleen toegepast in een volledige tandeloze onderkaak. Tegenwoordig is het mogelijk om op vrijwel iedere plaats in de mond een implantaat te plaatsen. Er is wel voldoende kaakbot nodig. Als u zelf onvoldoende kaakbot heeft, zijn er mogelijkheden om bot te creëren, bijvoorbeeld door de groei van het eigen kaakbot te stimuleren of met behulp van kunstbot. Soms is dit voorafgaand aan het plaatsen van het implantaat nodig en in andere gevallen kan dit tegelijkertijd met het plaatsen van het implantaat worden uitgevoerd.

 

Implantaat; een goede oplossing

Implantaten kunnen in verschillende situaties een goede oplossing zijn, bijvoorbeeld:
• bij (dreigend) verlies van tanden en/of kiezen;
• als tanden en/of kiezen moeten worden vervangen;
• bij een plaatje dat niet naar behoren functioneert;
• bij problemen met een kunstgebit

 

Eerste afspraak bij PIPH

Als u bent doorverwezen naar PIPH, kunt u zelf een afspraak maken voor een eerste consult. Daarin brengt de implantoloog uw tandheelkundige vraagstuk in kaart. Uw mond wordt grondig onderzocht, er worden röntgenfoto’s gemaakt en uw tandheelkundige voorgeschiedenis wordt besproken. Daarnaast is er aandacht voor de toestand van uw tandvlees, dat een zeer belangrijke rol speelt bij een succesvolle behandeling met implantaten.

 

Behandelplan

U krijgt informatie over de behandelmogelijkheden en tevens ontvangt u van ons een passende begroting. Uw verwijzer ontvangt een schriftelijke rapportage over dit bezoek. Daarin staat informatie over de vraagstelling, het onderzoek, de diagnose, de prognose en een behandel-planadvies.

Voor de operatie ontvangt u de noodzakelijke recepten. Meestal is dat een recept voor een antibioticum en voor een desinfecterend spoelmiddel. Ook worden er, indien nodig,afdrukken van uw gebit gemaakt. Overigens kunnen enkele voorbehandelingen noodzakelijk zijn; bijvoorbeeld om de toestand van uw tandvlees te verbeteren of om kaakbot op te bouwen.

 

Implantaat plaatsen

Het plaatsen van een implantaat gebeurt onder lokale verdoving. Tijdens de operatie wordt het tandvlees losgemaakt en opzij geschoven. Dan plaatst de implantoloog het implantaat in het bot.

 

Het implantaat en het bot kunnen vanaf dat moment met elkaar gaan vergroeien.

Na de operatie volgt, na één of twee weken, een eerste controleafspraak. Als het bot en het implantaat goed aan elkaar zijn vastgegroeid, kan de vervolgbehandeling plaatsvinden, bijvoorbeeld het plaatsen van een kroon, brug of het vervaardigen van een prothese.
PIPH overlegt met uw tandarts wie deze behandeling in uw geval het beste kan uitvoeren: uw tandarts of PIPH.
Daarna komt u regelmatig terug voor controle.
 

 

Adres & Locatie

Parodontologie en Implantologie Praktijk Hank
Kerkstraat 16
4273 CB Hank

 


Telefoon + 31(0)162-406381
Fax + 31(0) 162-406384
E-mail info@piph.nl


PIPH ligt op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Door de directe aansluiting van Hank op de A27 is PIPH vanuit verschillende richtingen goed bereikbaar. Voor de deur is volop gratis parkeergelegenheid.